Green sziget

A Love Revolution egyik fő üzenete a környezettudatosság és a fenntartható fejlődés, amire idén a korábbinál is nagyobb energiát fordítunk. A Szeretet Forradalma egy nagy közös ünnep, boldog és békés ünneplése annak, hogy tudjuk, közösen képesek vagyunk elérni, hogy a fenntartható fejlődés és a környezetünk megóvása a mindennapjaink része legyen.

 
 

Repohár

Megelőzzük a hulladékot! Vedd meg az első poharadat, hozd vissza használat után, és kérj egy másikat. Ha nem akarod magaddal hurcolászni a poharat egész éjszaka, akkor kérj helyette egy tokent, és azt cseréld majd egy újra később.

 
 

Superar

Összefogtunk a Superarral, hogy együtt mutassuk meg a zene erejét, és a társadalomra gyakorolt pozitív hatását. A programunkkal gyerekek zenei oktatását támogatjuk. KLIKK ide a részletekért.

 
 

Climate Special Party

  • August 7: A Superar kórus előadása
  • August 8: Dr. Jane Goodall, UN Messenger of Peace beszéde
  • August 9: The Climate Reality Project (Al Gore’s organization) és a Fridays for Future’s
  • August 10: Drew Dollaz, táncos és emberjogi aktivista
  • August 11: Dakota & Nadia, svájci művészek
  • August 12: Emi Mahmoud, költő, aktivista, UNHCR Goodwill nagykövetet

Love Revolution

 
 

Green Sziget Center

Új helyszínünkön változatos workshopokkal, előadásokkal várjuk a vendégeket. 2019-ben is bevonjuk a Climate KIC Alumnit a klímainnovációs workshopok szervezésébe, és folytatjuk a TrashFashion foglalkozásokat illetve a Wifi for Trash akciót. A hulladékcsere akciókat az eddigieknek megfelelően visszük tovább. A Sziget utolsó napján sátrakat, matracokat, hálózsákokat gyűjtünk majd itt a rászorulók részére; és ezzel mitegy 150 köbméter hulladéktól mentesítjük a Szigetet. A részletes programot itt találod!

 
 

SzigEthical Wear

Mindenképpen nézd meg, micsoda új menő cuccok várnak rátok! Műanyagmentes festékkel megnyomott, organikus Earthpositiv® pólókat, vászontáskákat és PBA mentes kulacsokat vásárolhattok a Sziget Shop-ban, a Green Sziget Centerben és a Recycling Point-okban.

 
 

Kerékpárosbarát fesztivál

Gyere kerékpárral a Szigetre, és élvezd ki szolgáltatásainkat: ingyenes tárolás, gyorsszervíz és kölcsönző.

 
 

Víztakarékos zuhanyzás

Zuhanyozz gyorsabban, és ezzel takaríts meg értékes ivóvizet! Egy átlagos, 8 perces zuhanyzással több, mint 110 liter vizet használsz el. Zuhanyozz gyorsabban, és védd ezzel is a bolygónkat!

 
 

Ivóvíz pontok

Használj kevesebb műanyag palackot, és töltsd újra a kulacsodat valamelyik ivóvíz ponton. Keresd a nagy vízcseppeket a térképen!

 
 

Energia hatékonyság

Az önálló mérőórával felszerelt kereskedelmi egységeket energiahatékonysági tanácsokkal látjuk el. Az önkénteseink segítségével azt is monitorozni fogjuk, hogy a javasolt intézkedésekből melyeket vezetik be a partnerek.

 
 

Tisztább folyópart program

Kiemelet figyelmet szentelünk annak, hogy a Sziget dunai partszakaszán ne juthasson hulladék a vízbe.

 
 

Komposztálás

Az itt készült humusz anyagot pedig az Óbudai Sziget rekultivációja során fogjuk tudni felhasználni. A mobil komposztáló mellett egy „látványlabor” is helyet kap, ahol a komposztálás folyamatát tudományos igényességgel mutatják be.

 
 

Fenntarthatósági jelentés

Ebben az évben fenntarthatósági jelentést is ki fogunk adni, hogy betekintést adjunk a nyilvánosság számára az intézkedéseink hatékonyságát megmutató mérőszámokba.

 
 

Újrahasznosítás

Ahogy tavaly is, idén is mintegy 140 helyszínen fogjuk szelektíven gyűjteni a műanyag, a fém és az üveg hulladékot. Célunk, hogy elérjük az 50%-os újrahasznosítási arányt. Ennek érdekében 50 önkéntes csatlakozik a gyűjtéshez idén.

 
 

Eco Camping az E.ON támogatásával

Az Eco Camping minden vendége idén is ajándékcsomagot kap, amiben egy vászontáska, egy kulacs, cigaretta csikk tartó és szemeteszsákok vannak. Idén vákumöblitéses ECO wc-ket fogunk használni, melyekkel 85%-os vízmegtakarítás érhető el. A tavalyi évhez hasonlóan, az EON támogatásával fogunk tudni napenergiát termelni a recepció ellátására. Lesznek upcycling bútorok, közösségi reggelik, környezetbarát tisztítószerek, extra takarítás. Ráadásul a kemping saját Slow Food Bár –jában egészséges reggelik és ebédek várják majd a fesztiválozókat. Természetesen csak lebomló anyagokból készült tányérokkal, szalvétákkal és evőeszközökkel terítünk!

 
 

Ne szívd meg 2.0. szívószál irányelvek

A szívószálak különösen károsak a környezetre, ezért a pultosaink csak annak adnak, aki kifejezetten kéri.

 
 

Zsebhamutartók

Idén 50.000 darab mobil hamutartó kiosztását tervezzük, már a fesztivál bejáratánál.

 
 

Green Sziget Vendor Program

A new dining block will be created where environmentally conscious vendors will gather and serve a lot of vegetables, fruits, fish, and chicken products. Meal preparations will produce lower CO2 emissions. Kitchen waste generated here will be processed in the mobile composting plant located on Sziget.

 
 

Zöld Sziget Kereskedelmi Program

Egy olyan új étkeztető blokk jön létre, ahol környezettudatos szemléletű elárusítóhelyek vannak összegyűjtve. Itt a sok zöldséget, gyümölcsöt, halat, csirkét árusító helyek lesznek, hiszen ezeknek a az ételeknek az elkészítése alacsonyabb CO2 kibocsátással jár. Az itt képződött konyhai hulladékot a Szigetre kitelepült mobil komposztáló berendezésben fogjuk feldolgozni.

Támogatók és partnerek

/hu/cache/media/2019/04/canada_100x100.png /hu/cache/media/2019/04/af_klm_100x100.png /hu/cache/media/2019/04/etep_100x100.png /hu/cache/media/2019/04/osztrak.png /hu/cache/media/2019/04/institutefrance_100x100.png /hu/cache/media/2019/04/israel2_100x100.png /hu/cache/media/2019/04/korean-cultural-cente.png /hu/cache/media/2019/04/spanyol-nagyk_vets_g_100x100.png  /hu/cache/media/2019/05/csehcentrum.png /hu/cache/media/2019/04/humen_100x100.png /hu/cache/media/2019/05/lengyel-int_zet.png /hu/cache/media/2019/05/slovensky_institut.png /hu/cache/media/2019/05/finnagora.png /hu/cache/media/2019/07/hollandnagyk_v_100_f.png /hu/cache/media/2019/07/kolumbiaiintezet_100_f.png /hu/cache/media/2019/07/sunpalace_100_f.png