A 6. Sziget Art of Freedom bemutatja:

A Sziget Art Of Freedom projektjének alkotói elképesztő fantáziával álmodják meg nekünk évről évre a fesztivál legkülönlegesebb építményeit, ejtőzőit, szobrait, installációit. Nézzétek meg a 2019-es galériánkat, és kerüljetek felejthetetlen Sziget-hangulatba!

ArtZone Gate

Tervező: Medence Csoport

A kapu színes négyzetek és függőleges-vízszintes egyenesek által kiegyenlített, harmonikus installáció, melyben a három alapszín jelenik meg. Nappal árnyékolóként is funkcionál, így a fény és árnyék játéka vezeti be az ArtZone-ba az embereket. Éjszaka saját megvilágítással üzemel, a színes fényekkel éjjel és nappal is kitűnő szelfiző helyszín.

Bálna

Tervező: 5x5 Építészkaláka

Mi lehet békésebb és biztonságosabb érzés a Szigeten, mint egy felszínre törő fabálna gyomrában hűsölni az árnyékban, élvezni, hogy frissítő vízpermetet áraszt a hátáról? Térj be egy pihenőre és lassulj le, nyugodj meg, akár egy bálna a tengerben. Cserélj gondolatokat a többi fesztiválozóval, ismerkedj meg a Civil szigetre látogatókkal, köss barátságot, figyelj magadra . Éld át milyen lehet a világ, amiben fenntartható és megújuló eszközökkel építkeznek, ahol az egyszerűség kreativitással párosul, ahol egymást segítve, közösségben lehet alkotni. Ha feltöltődtél, ússz tovább a fesztivál-tengerben bölcsen és békésen, mint a bálna

Every-body

Tervező: Persik Lilla és Prakfalvi Anna

Lehetsz unikornis, zebra vagy a szőke herceg fehér lova, mégis egyek vagyunk!

FESTIVAL PATCHES

Tervező: Barbara Tóth

A digitális technológiai fejlődés következtében a CD lemezeket egyre kevesebben használják, ám az újrahasznosítása nem megoldott, mivel a speciális alumínium rétege miatt nem dobható a szelektív hulladékgyűjtőbe. Ebből kiindulva több háztartásból és irodából összegyűjtöttem 1500 db lemezt, amit a minták kialakításához használtam.
Textiltervezőként a CD láttán egy 25-szeresére nagyított flitterre asszociáltam. Ruhadarabjainkon kedvelt díszítés a flitterekből álló felvarró, amivel kifejezhetjük önmagunk. Ebből jött az az elképzelés, hogy létrehozzam a Sziget Fesztivál saját patcheit, használva a Power of diversity, Love revolution, Love szavakat, és az ezekhez kapcsolható ábrákat (szív, peace jel, gyémánt, négylevelű lóhere, stb.). A csillogó minták látványelemként szerepelnek a fesztiválon.

Guardians of Freedom

Tervező: Ecohunt

Installációmmal a főváros címerét gondoltam újra azzal, hogy a pajzsot tartó állatokat modern poligonális formába öntöttem, a pajzsot pedig a fesztivál logójára cseréltem, ezzel is szimbolizálva a Sziget és a főváros elválaszthatatlan kapcsolatát. A szobrok színei a fesztivál színes hangulatát fejezik ki, reflektálva a közönség, a zenei és kulturális felhozatal diverzitására.

Light Bike

Tervező: Birkás Mona Varga Gergő

Az energia a jövő. Egyre több áramot használunk és egyre kevésbé tudjuk hogy honnan származik az általunk felhasznált energia, illetve hogy mennyi energiát használunk a mindennapjainkban. Azonban nem csak az elektromos cikkeinknek van szüksége energiára. Ahhoz hogy minőségi kapcsolatot teremtsünk és tartsunk fenn embertársainkkal, hogy elérjük a kítűzött céljainkat, hogy segíteni tudjunk másokon szintén energiabefektetésre van szükségünk. Ez a kétfajta energiabefektetés kap formát a Light bike című installációban.
Az installáció lényege hogy a ledszalagból kirajzolt LOVE feliratot bicikli tekeréssel lehet világításra bírni.

Love Box.

Tervező: GING

Modul közösségi objektum. A szív forma a szeretet jelképeként választott, a klasszikus jelkép mai kontúrokkal ötvözött. Használható találkozási pontokként és pihenő helyként, véd az időjárás viszontagságaitól. Felülete alkalmas a sziget lakói által készített grafikai dekorálásra, üzenetek küldésére. A felhasznált anyag a 95 % - ban teljes mértékben újrahasznosítható.

Shadow of Diversity

Tervező: KÉK

Egy olyan objektumot terveztünk, ami egyszerre árnyékoló szerkezet, design elem és interaktív installáció. Feküdj alá és nézd, ahogy a csipeszek mintát alkotnak, ahogy a szél meglibbenti azokat és, ahogy a különböző színű egységekből egy komplex rendszer épül fel. Pihenj meg alatta és figyeld az elemek között beszűrődő fény játékát. A sok azonos, kis elem egy színes egységet hoz létre, ezzel utalva a fesztivál közösségalkotó erejére. Hagyj rajta egy üzenetet, ezzel is növelve az árnyék felületét.

Speace

Tervező: WIRE + MOME (Czigány Márkó, Kispál Márton Kókai András, Győrik Ágnes Lövei Attila, Simon Zoltán Csihar Marcell, Németh Soma, Szabó Benjámin, Sárközi Gábor)

A Speace, egy szakrális tér installáció, melyben az emberek a fesztivál hangulatából egy nyugodt, elmélyült világba sétálhatnak. Eltolt kapurendszer nehezíti a bejutást, ami segít fokozatosan elszakadni a külső környezet impulzusaitól. A kapuk kereszteződéséből egy fénysáv vezeti a tekintetet, a bejárattól egészen a központi tornyon keresztül, az égre. A látogató a központi térben vallásoktól független szakralitást élhet át.
A második világháború után Magyarországot és Kelet-Európa legtöbb országát elfoglalta a Szovjetunió. A megszállók erőszakkal diktatúrákat építettek ki és közel fél évszázadon át üldözték a keresztény egyházakat, akadályozták a szabad vallásgyakorlást. 1990 óta a térség polgárai újra élhetnek a szabad vallásgyakorlás jogával. Istennek legyen hála!

Spirit of Freedom

Tervező: Xylo Art - Alkotó csoport

A szobor esztétikus tájékozódási pontként jelöli a Szitizeneknek, hogy épp merre járnak a fesztivál színes lüktetésében.

 

UP

Tervező: Grőber Dóra, Győrik Ágnes, Lövei Attila, Simon Zoltán

Az Up egy ugrálóvár konstrukcióra építkezett terápiás élménytér. Az installáció segítségével az összes feszültségtől megszabadulhatunk a zene, a fényeffektek és az ugrálás segítségével. A felgyorsult világban hatalmas probléma a túlzott stressz, így az idei Art of Freedom pályázatra egy pszihológus segítségével összegyűjtött hatásmechanizmusokkal az érzékszerveinken kereszül a lehető legrövidebb idő alatt jutthatunk el a flow állapotba. A koncepció inspirációjául sokunk gyerekkori élményét a titkos ágyon ugrálásokat használtuk, amelyekben társaink természetesen a plüssjátékaink voltak. Az Up-on egyszerre 6-8 fő bulizhat és bírkózhat a 14 játkéfigurával.

Wall Street

Tervező: Vajda Kreatív Diákcsoport

A Vajda Kreatív Diákcsoport 2019-ben is szem előtt tartja a Sziget Fesztiválköztársaság egyik legfontosabb társadalmi üzenetét, a mindannyiunk számára élhető bolygónk megőrzésére és fenntartására vonatkozó figyelemfelkeltést. A Wall Street nevű installációjával – amely az egyszeri használat után kidobandó és csak egy évezred múlva lebomló PET-palackokból és már talán soha sem használható hang- és képhordozó CD-k sokaságából épül fel – a mai fiatalok üzennek az utánuk jövő generációknak: "A Ti jelenetek a mi jövőnk is, amire már tegnap el kellett volna kezdenünk vigyázni, mert holnap már talán túl késő lesz!"

MESHUP

Tervező: WIRE + MOME, Benke Luca, Gulyás Janka, Szűcs Julianna, Győrik Ágnes, Lövei Attila, Simon Zoltán

Egyedül vagy többen, legyen nappal vagy éjjel, nem számít. A MESHUP kikapcsolódási teret nyújt a megpihenni vágyóknak. Az installáció a statikus és az organikus elemek találkozásával jött létre. A négy egymástól különböző egységet háló köti össze, így nagyobb társaságok befogadására is képes. A MESHUP fényei éjszaka is hangulatos környezetet biztosítanak a fesztiválozóknak. Méretének és világításnak köszönhetően nem csak, mint pihenő, de mint találkozóhely is funkcionál.

Time collapse

Tervező: On Ad Production

Senki sem lehet az idő ura. Közel 200 méter acél lapból épül fel ez a gigantikus homokóra, mely az idő végességét és végtelenségét is szimbolizálja. A szerkezetben ’led-homok’ folyik, azt a látszatot keltve, mintha fénylő homokként tünne el az idő, míg a teljes lefolyás után az egész szerkezetet fehér fényár önti el, és az idő újraindul - ki tudja meddig.

Chilout Zone

Tervező: 3art

Bridge of Love

Tervező: Wahorn Róbert

Chillagszemű juhász

Tervező: Jap-Yap Team

Az alap ötletünk az volt, hogy egy olyan pontot alakítsunk ki a fesztiválköztársaság területén ahol a fesztiválozók a nap bármely szakában megpihenhetnek. A szerkezet hangulatát a magyar népmesék világából merítettük, amelyet próbáltunk a kortárs formavilágba beilleszteni. A koncepció egy stilizált koponya formán alapszik, amelynek hangulatát a rajta megjelenő grafikai elemek színesítik és élénkítik.

Cserkészvár

Tervező: Magyar Cserkészszövetség

A cserkész szó hallatán sokunknak a táborozások jutnak eszünkbe, mely egy titokzatos világnak tűnhet, külső szemlélőként. Ebbe a kis elzárt világba szeretnénk betekintést nyújtani a megvalósítandó cserkészvárral. A cserkészet egy építő mozgalom. Közösséget, táborhelyeket és időnként különleges építményeket is alkotunk. A fesztiválon szeretnénk mindkét oldalunkat megmutatni, ezért alkotunk egy olyan, természetes anyagokból álló közösségi teret, ahol bemutathatjuk a több mint száz éves múltra visszatekintő építési technikánkat, illetve a kapcsolódó programokkal a közösségépítésben szerzett tapasztalatainkat.

Elektropus

Tervező: Fehérvári Tekla

Installációm a technológia túl gyors fejlődésének hátrányaira hívja fel a figyelmet. Az elektronikai cikkek rohamos gyártása és a fogyasztói társadalom szennyező hatásai egyre fenyegetőbbek, az elektronikai hulladék mennyisége háromszor olyan gyorsan nő, mint bármilyen, más szemété, a gyors ütemű fejlődés miatt a legtöbb elektronikai terméket csak rövid ideig használjuk. Az elektronikai hulladékokból épített, a fán, mint a természet jelképén élősködő, és vele a természetet felfaló Virtuális Polipszörny szimbolikusan jeleníti meg az elnyomó, megsemmisítő technológiai fejlődést. Az üzenet: Ne hagyd, hogy a modern technológia szörnye Téged is megfojtson!

Flowerbed

Tervező: KÉK

A FlowerBed egy olyan építészeti objektum, amely egyszerre találkozó- és pihenőhely. A virág forma a végtelenségre utal és arra, hogy mindenkit befogad, a szirmokon bárki megpihenhet. A virág továbbá a világ sokszínűségének is a szimbóluma: annyifélék vagyunk, mint a virágok: egyediek és megismételhetetlenek.

Galilei

Tervező: WIRE

Míg a „Négyszögletű Kerek Erdő” című installáció a természet szerepére fókuszált és a természet erejét állította szembe az emberével, addig a „Galilei” az ember tevékenységét és annak hatását igyekszik bemutatni. A Wire csapata fontosnak tartja az egység megtartását az anyag és a forma használatával, de törekszik arra is, hogy közben új dolgot is létre hozzon belőle. A külső kocka fából, míg a belső gömb fémből készül. A gömb belsejébe 4-5 ember fér be, és saját erejükből képesek a gömb megforgatására, így a résztvevők hozzák működésbe a szerkezetet. Ez jelképezi, hogy az ember szerepe egy olyan hajtóerő, mely a tudásával hozza működésbe a modern világot. De fontos, hogy a harmónia megmaradjon ember és természet között és ne gátolja egyik a másik előrehaladását, így a gömb sebessége is korlátozott.

Gőzmozdony

Tervező: Nyirán Márton

A Lemezjáték vonat alapja egy 5m3-es üres, használatra alkalmatlan gáztank. Tartályból készült installációim harmadik elemeként, egy klasszikus gőzmozdonyt jelenítenék meg. A tartályok méretüknél fogva látványos elemei tudnak lenni a fesztiválnak, míg anyagukból kifolyólag fesztiválállók. A gőzmozdony mozdonyvezető fülkéjébe fel lehetne mászni és fotózkodni. 2007 óta számos jelentős belsőépítészeti és installációs munkát készítettünk. Csapatunk fő profilja az újrahasznosított anyagokban és tárgyakban rejlő lehetőségek kiaknázása.

Fancy Fences

Tervező: Theoretics

Fonál képek a Sziget Fesztivál kerítésein. Pozitív és játékos hangulatot kölcsönöz a kerítéseknek amik körülveszik a Szitizeneket!

Hugwall

Tervező: Becker Dóra, Czikkely Anna, Hegedűs Ákos Márk, Orbán Dániel

Olyan sok rossz van a világban. Főleg akkor látjuk így, mikor reggel kiömlik a kávé, kilyukad a zokni, késésben vagyunk és még az esernyőnk is otthon marad a szakadó esőben. Rossz napok sorozata kíséri végig életünket, azonban egy kis szeretetet belecsempészve a mindennapokba könnyedén vehetjük a balszerencse akadályait. A Hug wall egy kis történetet mesél el, hogy lehet egy elrontott napot egy öleléssel megváltoztatni. Baloldalról jobbra sétálva a kép változik a lécek cikkcakk elrendezésének köszönhetően, így a mozdulatlan installáció a szemlélő helyzetváltoztatásával együtt válik dinamikussá. A szeretet forradalmát hirdeti erős, de kifejező színeivel, kedves grafikáival és azzal, hogy mi magunknak kell cselekedni ahhoz, hogy megváltozzanak a dolgok.

Lány transformer

Tervező: Nyirán Márton

A lány transformer terve már a tavalyi évben megfogalmazódott bennem. A LoveRevolution téma miatt úgy érzem ismét aktualitását nyerte, hogy a selfie transformer kezéből kikerüljön a telefon, és kapjon egy párt maga mellé. Ez a gesztus is a sziget sokszínűségét tükrözné. Színben mindkét robot megújulva, az idei sziget arculati színeit és grafikai motívumait kapná. A megvalósításhoz ismét bontott vashulladékot használnék a statikai, acél vázszerkezeten felül.

LoveHands

Tervező: Nyirán Márton

A LoveHands koncepció ötlete a nagyméretű látványelem kategóriába készült. A kézből formált szív, jelképe lett az emberek közötti, szavak nélkül is kifejezhető szeretetnek. Ez a szimbólum összeköthet különböző rasszokat, különböző nyelven beszélő embereket. Ez vált a 21. század békegalambjává. Alkotásomat többféle módon terveztem. Van két kéz alkotta szív, mely a szeretet, a szerelem erejét hivatott szimbolizálni így ezt pirosra festeném és van négy különböző színű kéz, amely a sokszínűség elfogadására, az összefogásra hívja fel a figyelmet.

Neon Figurative

Tervező: LedLightGroup

Célunk egy vibráló/világító emberi alakokat, figurákat magában foglaló szoborcsoport megalkotása mely 8 alakot foglal magába. Az alakokat valamilyen cselekvés, tevékenység közben tervezzük ábrázolni. Egyaránt lenne mutatós és vidám hangulatú napközben és az éjjeli időszakban. A figurák bizonyos mértékben napközben is színesek lennének. Éjjel pedig teljes belső megvilágítást kapnának a szintén beléjük elhelyezett víz és hőálló kültéri LED sorok jóvoltából. Színeik: vagy egyszínű (színes) lesz minden alak vagy mindnek más-más színt adunk.

Oázis

Tervező: Balogh Boglárka, Boda Zsófia, Magyari Zsuzsa, Pál Bella

Oázis installációnk ötletét a sivatagban gyakorta délibábnak tetsző zöld források, és a folyókból kiemelkedő ún. “egy fás szigetek” adták. Kitűnnek környezetükből, vonzzák a tekintetet, pihenőhelyet jelentenek a fáradt utazó számára: funkcionális és esztétikai élményt nyújtanak együttesen. Ezen hívószavak vezéreltek minket a Sziget Oázisának megalkotásában. Oázis, mert áthaladó karavánok verhetnek itt tábort; a Fesztiválköztársaság szellemiségének értelmében: a világ különböző pontjáról érkező emberek találkozópontja, egy sziget a Szigetben.

Piece of Peace

Tervező: Zala Zsófi, Tóth Ádám

Célunk a fesztiválozók számára egy nyugalmas tér kialakítása volt, ahova el lehet vonulni a Sziget forgatagából. Az installáció békét sugárzó, körülölelő belső tere kikapcsolódásra ad lehetőséget. A kialakított ülőfelület 6-8 fős társaságoknak biztosít férőhelyet. A háttámlaként szolgáló hálófelület felveszi a test formáját, és megszűri a külvilág ingereit.

MartinA és Martin

Tervező: Németh-Kassa Gábor

A humanoid robot szobrok méretezése, testrészeiknek részletezése nem véletlen, azok jellege is meghatározó. Készülésükkor 100%-ban hulladékanyagot használtam, ráadásul jellemzően kultikus eredetű és legendás sorsú eszközök bontásaiból származó hulladékot, így beépítve őket egy olyan szoborcsoportba, mely tovább "élteti", átlényegíti a számomra még hulladék mivoltukban is fontos tárgyakat.

A fő alapanyag a Művészetek Palotája épületét világította színes pompában 11 éven keresztül. Ezen néhai, felső kategóriás fényágyúk most átalakítván, új szerepet kaptak, mind funkciójukban, mind megközelíthetőségükben. Anno magasra voltak szerelve és senkit nem érdekelt a formájuk, kinézetük, most emberléptékben szerepelnek..

Rain Grove

Tervező: Pongor Klára, Gellért Gergő, Ézsöl András, Jagodics Tamás

Monumentális díszlet, az ember és a környezet találkozása a fenntartható jövő szimbólumaként. A díszlet 2 összekapcsolódó fa formájában, természetes fa, élő növény és újrahasznosított anyagokból ölt testet. Az építményt fehér led dekor és robotlámpa fényekkel tesszük élővé, izgalmassá, ragyogóvá. A szerkezetbe párakaput építünk, enyhülést nyújtva egy forró napon.

Rythem Box

Tervező: Wire - Győrik Ágnes, Simon Zoltán, Lövei Attila

A Rythem Box egy olyan interaktív installáció, amelynek használói amellett, hogy árnyékos pihenőhelyre találhatnak az építmény belsejében, egy testet és lelket egyaránt felszabadító zenélésbe is kezdhetnek. A Rythem Box négy oldalán négy különböző típusú ütős hangszer kapott helyet, amelyeken rögtönzött „jammekbe" kezdhetnek a fesztiválozók, ha pedig célzottan keresik fel az installációt, részt vehetnek a napi több alkalommal tartott zeneterápián is. A terápiát hivatásos zenészek tartják, és minden résztvevő eldöntheti, hogy be szeretne-e kapcsolódni a hangszerek megszólaltatásába vagy csak az installáció belsejében elterülve szeretnék átengedni magukat a rezgéseknek. Akik úgy döntenek, hogy a terápia során zenélni szeretnének, a zenészek instrukciói nyomán tehetik ezt meg a terápia célzott menetét követve.

TREE LAND

Tervező: BRDS

A TREE LAND egy interaktív installáció, amely illeszkedik természetes környezetébe. A cél egy olyan installáció létrehozása volt, mely évről évre kiállítható, és mindig bővithető, ezáltal visszapillantásra is alkalmas.
Ugyancsak cél volt, hogy ne csak a használó, hanem a szemlélő is élvezze.
Az installáció felépítése több részből tevődik össze. A “sziget” kialakítása a fa törzse körül van, ami kényelmes ülő alkalmatosságot biztosít, valamint árnyékot a melegben.
A fának a törzse különböző színű, és mintájú textilekkel lenne körbevonva, valamint az ágakon RGB led izzók, és lampionok lógnának.

String Theory

Tervező: Theoritics

Éjjel-nappal használható, látványos közösségi bútoregyüttes. Nappal nyugodt, természetközeli és kényelmes pihenő helyet nyújt a fáradt fesztiválozóknak a szivárvány változatos színeivel, éjszakára a közönséggel együtt átalakul. Az irányított LED fénysorok váltakozó színei egyszerre figyelemfelkeltőek és látványosak,melyek megfelelő környezetet varázsolnak a fesztiválhoz és felfedik a fonalak titokzatos mintázatát.

A földi örömök szigete

Tervező: DCA decorart

Az installáció Hieronimus Bosch: A gyönyörök kertje című művén alapul. Az éden kertjében álló szökőkutat ábrázolja. Ez a fantasztikus, bizonytalan alapanyagú egyszerre vonzó és ijesztő építmény elevenedik meg alkotásunkban. Az élet kútja, ez a paradicsomi helyszín világunk szűkös háromdimenziós környezetében csupán alacsony felbontásban jelenik meg. Értelmünk számára így még épp befogadható, és az installáció fizikai valóságának köszönhetően megközelíthető. Ezáltal talán minket is közelít a mindennapi valóságon túli lakhelyünkhöz. Vagy ha nem, hát a köré telepedő látogatókkal kiegészülve ismét emlékeztet azoknak a földi örömöknek a realitására , amiket Bosch ezelőtt 500 évvel kiábrázolt.

Tree of Love

Tervező: brash

Where? Here. #treeoflove Egy találkozóhely, egy kooperációt igénylő fényinstalláció - együtt tudjátok fénybe borítani az egész fát – fényjeleket küldve egy titeket kereső valaki(k)nek, vagy csak heccből, mert jók a színei.

Turntable of chill

Tervező: Jap-Yap

Egy fiatal formatervező páros vagyunk, akik keresik a kihívásokat, így kerültünk kapcsolatba ismét a SZIGET fesztivállal. Az alkotásunk alapja egy retró lemezlejátszó, amelyet a zene imádata és az általa kifejezhető érzelmek sokasága inspirálta. Ezt egy olyan formában kívántunk megjeleníteni, amelyen a fesztiválozók a nap bármely szakaszában lepihenhetnek. Amellett, hogy kényelmet nyújt a pihenni vágyóknak, színes és interaktív foltja lesz a fesztivál területének. A lemezlejátszón több interaktív gomb is található illetve maga a bakelit lemez is forgatható akár a rajta pihenő Szitizenekkel együtt. A lejátszó mögött található egy lemezborító, amelyen a fesztiválozók kifejthetik (krétával a lemeztokon lévő kottára) gondolataikat a zene és a szeretett kapcsolatát illetően. Az installáció fő anyaga a fa és a fém, emelet pedig díszítőelemeként szolgáló alkatrészeket környezetbarát műanyagból készítjük. A kompozíció világítással is rendelkezik, így az este folyamán is látványos pontja lehet a fesztiválnak.

Wishing tree

Tervező: Sáska Vivien, Stollmayer Ádám, Szántó Tamás

Mielőtt megkérdeznéd, nem, nem mi vagyunk a fogtündérek sajnos, de talán így könnyebb is lesz. Fogj egy cetlit és kívánj valamit, majd helyezd fel a fára vagy csak szimplán pihenj le a fa tövében, egy hosszú este után.

NEST

Tervező: BRDS

A NEST (fészek) egy egyedülálló bútor darab, amely teljesen/tökéletesen illeszkedik természetes környezetébe. Az installációm váz felépítését különböző méretű és vastagságú drótokból készítettem, amit végezetül a természetben talált növényzettel borítottam be, mely által jól alkalmazkodik a környezethez, valamint visszaadja annak "illatát. Időjárás, és fesztiválálló. Természetes, és újrahasznosított anyagok felhasználásával készült

Kötött Fröccskert

Tervező: Fonalgerillák

Két projekttel készülnénk idén, egy „régi” és egy „új” ötlettel. Egyrészt örömmel kiegészítenénk az általunk két éve csinosítgatott Fröccskertet, hogy a területen található összes fa vidám színekbe legyen burkolva. Ez összesen nyolc fát érint, ennyi maradt a területen ruhátlanul. Az idei extra látványelem a fényvisszaverő fonal lenne, melynek felhasználásával érdekes mintákat tudunk létrehozni a kötött felületen, melyek vaku hatására fényes alakzatokként jelennek meg a fényképeken. Ezzel remélhetőleg még több szigetlakót tudnák rávenni, hogy készítsenek az alkotásokkal közös képeket, selfie-ket. Új helyszínként, és egyben reflektálva a pályázati felhívás zöld aspektusára, örömmel foglalnánk el a Nagyszínpad mögötti sétány mellett felállított SZIGET felirat „I” betűjét, melyet a 2014-ben megálmodott eredeti pályázatunk mintájára egy kötött virágoskerttel borítanánk be. Ha a szervezők megoldhatónak találják, akár egy kis kampány keretében meghirdethetnénk a szigetlakók között előzetesen az akciót, hogy ők is elhozhassák a világ minden tájáról a saját kötött-horgolt virágaikat, melyeket közösen rögzítenénk fel a Fonalgerillák képviselőinek segítségével az általunk előre elkészített zöld alapra. Ezzel egy igazi nemzetközi virágoskertet hozhatnánk létre a fesztivál egyik ikonikus tereptárgyán.

Mushrooms

Tervező: Lama_szeme

Hűsöljetek ott ahol a jelen és a múlt találkozik! A Mushrooms projekt célja, hogy kiszakítsa hagyományainkat megszokott helyükről és egy multikulturális, modern fesztiválra helyezze azokat. A magyar népi kultúra egyik technikáját felhasználva alkottuk meg az installációt, természetes anyagokat használva. Élvezd ezt a kényelmes környezetet, amit neked teremtettünk!

Fairy town

Tervező: HEXA

A FAIRY TOWN egy kis méretű faházakból álló falu, ahol a házak teteje ülőhelyként szolgál a Szigetlakók számára. Az 5-6 darabból álló csoport elrendezése egy fát vesz körül. A házak építése során keletkező fa-hulladékokból és damilból készített füzér, a fa ágaira akasztva, a házak fölé kerül. A projekt nem csak apró méretéről kapta nevét: este, a fluoreszkáló festésnek köszönhetően varázslatos látványt nyújt a ragyogó falvacska és a lombkoronában csillagokként ragyogó füzér.

FLOWER PARK

Tervező: Homo Faber Group

A feltöltődés és pihenés legalább olyan fontos minden fesztiválozónak, mint az, hogy végig tudják tombolni a bulik végtelen sokaságát. Koncertek előtt, vagy után, egyedül, vagy párban, megfáradva, vagy erőtől duzzadva mindenki leül egy kicsit. A Flower Park a maga egyszerűségével kifejezi a fesztivál egyik fő üzenetét, és a LOVE felirat találkozási pontként is szolgálhat a szitizeneknek. A tavalyi 10K FLOWER pályázat virágait, amelyek oly kedvesek számunkra, a felirat elkészítéséhez felhasználnánk, illetve a motívumok a virágfotelek alapzatán is megjelennének.

Popart kerítés

Tervező: Nyirán Márton

 

Az Art of Freedom szerződéshez kapcsolódó ÁSZFünket innen letöltheted.

Támogatók és partnerek

/hu/cache/media/2019/04/canada_100x100.png /hu/cache/media/2019/04/af_klm_100x100.png /hu/cache/media/2019/04/etep_100x100.png /hu/cache/media/2019/04/osztrak.png /hu/cache/media/2019/04/institutefrance_100x100.png /hu/cache/media/2019/04/israel2_100x100.png /hu/cache/media/2019/04/korean-cultural-cente.png /hu/cache/media/2019/04/spanyol-nagyk_vets_g_100x100.png  /hu/cache/media/2019/05/csehcentrum.png /hu/cache/media/2019/04/humen_100x100.png /hu/cache/media/2019/05/lengyel-int_zet.png /hu/cache/media/2019/05/slovensky_institut.png /hu/cache/media/2019/05/finnagora.png /hu/cache/media/2019/07/hollandnagyk_v_100_f.png /hu/cache/media/2019/07/kolumbiaiintezet_100_f.png /hu/cache/media/2019/07/sunpalace_100_f.png